Információszolgáltatás

A könyvtárak a lakosság információs igényét – a nyomtatott dokumentumok mellett – egyre inkább az internet segítségével elégítik ki. legtöbb szolgáltathelyünkön szélessávú internetkapcsolat és a korszerű számítógépes munkaállomás áll a könyvtáros és az olvasók rendelkezésére egyaránt. A gépek felújításáról, karbantartásáról is gondoskodunk, illetve beszerzünk multifunkcionális nyomtatót, projektort is.

Sokféle információszolgáltatással segítjük a kistelepülésen élőket. Ezek közül is nagyon fontosak a helyi információk, helyi személyekre, eseményekre vonatkozó adatok.

Helyismereti gyűjteményünk munkatársai folyamatosan figyelik az országos és megyei lapokban megjelenő, a megye településeire vonatkozó cikkeket, amelyeket a megyei könyvtár cikkadatbázisában rögzítünk, hogy bármikor könnyen visszakereshetőek legyen, ha valaki ezekből/ezekről akar tájékozódni. Ez fontos szolgáltatás a kistelepüléseknek is.

Több kistelepülési könyvtárunkban működik e-Magyarország pont.

A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár társintézménye a Europe Direct Tolna Megyei Információs Pontja Ott dolgozó munkatársunk sokféle játékos, az európai népek megismerését, az Unió működését bemutató foglalkozást szervez a gyerekeknek. A felnőttek számára pedig szakmai előadásokat, fórumokat.

vissza